Нова порция напрежение и обвинения към управляващите - в залата се

...
Нова порция напрежение и обвинения към управляващите - в залата се
Коментари Харесай

Скандали и агресия в парламента: Кирил Петков не се яви на блиц контрол

Нова порция напрежение и обвинявания към ръководещите - в залата се стигна още веднъж съвсем до пердах. Депутатите чакаха Кирил Петков за блиц надзор, само че той по този начин и не се появи, оповестява. 

Тошко Йорданов прикани групата на Политическа партия да се обадят  и да доведат министър-председателя и министъра на финансите и да не се крият като " дами в някое мазе ".
 
Председателстващият съвещанието определи квалификациите като недопустими и сексистки.
 

От своя страна Йорданов се извини на дамите и прикани двамата да дойдат като мъже да дават отговор
 
Остра реакция имаше и от ГЕРБ. " Всички се крият като мишки . Да пристигна Генчовска, очевидно каквото да стане той споделя, че тя взама решенията, да пристигна да я питаме за газа за петрола ", прикани Тома Биков.


 
Изгонването на съветските дипломати също докара до нови обвинявания към Петков.

" На тази естрада премиера е стоял и ни е лъгал! Най-тъпото е, че руснаците ни смъкват от власт, дай да ги гоним....пропускате... ние от Има Такъв Народ сме съветски шпиони ", съобщи иронично Тошко Йорданов.
 
От " ИТН " са изискали стенограмата от 9 май от Съвета по сигурността в Министерски съвет, само че се укривала, настояват те.

Заради проблема с съветските дипломати, " Възраждане " ще сезират и прокуратурата . " Според нас от лицето Кирил Петков злоупотреби със служебното си състояние и е направил закононарушение. Ще желаяме краткотрайно отстарняване от длъжността и ще забележим по какъв начин ще работи основния прокурор ", сподели Костадинов.
 
Основните въпроси към вицепремиера в оставка Корнелия Нинова бяха точно за ескалацията в връзките София - Москва.
 
" Това правителство падна, то е в оставка. От 2 дни имаме ясна позиция. Кирил Петков не може и да си помисля да е министър-председател на тази страна ", безапелационна бе Нинова.
 
Кирил Петков трябваше да инспектира газовата връзка с Гърция , само че отлагането на блицконтрола вдигна градуса на напрежението.
 
" За следващ път не съблюдава разпоредбите на Конституцията. Измислили са си пътешестване незйнано къде да не се яват в Народно събрание когато държавата е изправена пред серия от рецесии ", акцентира Десислава Атанасова от ГЕРБ.
 
Според Мирослав Иванов обаче да се приказва че са нарушени правилника или Конституцията не е издържано.
 
От своя страна Рамадан Аталай напомни , че премиерът е споделил, че от 1 юли ще тече газ по интерконектора . " Той е отишъл да реже лента, а не е приключено и няма акт 16 ", сподели депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР